V8:n omistajan muoti ja hiukset

Tarinoita V8:n kanssa vietetystä elämästä
 

 
Mistä tunnistaa päälle päin vanhan jenkkiauton omistajan ?
Tässä voi olla useita eri tyylejä. Yksi on tietysti ehta fiftarimuoti eli tuollainen James Dean -tyyppinen vaatetus. Toinen koulukunta tuo mieleen moottoripyöräjengit. Sitten on olemassa tämä muotisuuntaus, jonka vaatteita voisi luonnehtia vaikka rassaaja -tyyppisiksi. Sen näköiset kuteet, että juuri on tultu pajalta. Ja mikäänhän ei estä lähtemästä samoissa vaatteissa vaikka ruokakauppaan shoppailemaan päivän murkinat. Käsistä voi isommat öljyt pyyhkäistä paperinpalaseen ja loput lahkeisiin, ei se niin justiinsa. Saapahan uutta lookkia housuihin niin ei tarvi sen takia uusia muotihousuja lähteä ostamaan vaatekaupasta.
Hyvin oleellinen asia ulkonäössä on tietysti myös hiukset, ei ole ihan sama minkälainen kampaus päätä koristaa. Joillakin on koko tukka parturoitu pois ja se on kohtuullisen varma valinta kampaajalta. Toki hyvä parturi voi loihtia mistä tahansa pehkosta katu-uskottavan kampauksen, joten ei muuta kuin aikaa varaamaan parturilta, tai sitten kampaajalta jos sattuu olemaan naispuolinen ihminen. Tai miksei miehetkin voisi kampaamosta aikaa varata, tosin aika harvinaista se on. Toki jos tukka on mallia pitkä niin ehkä sitten kampaamo voisi ollakin oikea osoite. Hyviä kampaamoita kuitenkin löytyy joka puolelta Suomea, esim. Espoon suunnalla palvelee www.hiusateljeeninahable.com/. Tai sitten jos etsit ihan perinteistä parturia miesten hiusten leikkuuta varten niin niitä löytyy varmaan vielä enemmän.
Parturi-kampaamoalalla työtehtävät monipuolistuvat. Hiusten leikkuun, värjäyksen, kiharruskäsittelyn ja kampausten oheen on tullut parran, ripsien ja kulmien värjäystä. Myös hiuslisät, -pidennykset ja rakennekynnet kasvattavat koko ajan suosiotaan. Parturi-kampaamoliikkeen lisäksi työskentely voi tapahtua asiakkaan kotona, sairaaloissa ja muissa hoitolaitoksissa. Ja kyllähän jotkut parturit tekevät kotikäyntejä tai käyvät vaikka asiakkaan kesämökillä leikkaamassa asiakkaan hiukset, kuten www.blackrivercottage.com/page9.php.
Hiusalan ammattilaisia työskentelee yhä enemmän kylpylöissä,teattereissa, TV-ja elokuvastudioilla, tuote-esittelijöinä, tuotemyyjinä ja myös tyylisuunnittelijoina. Hiusalan yrityksiä ja muita palveluja löytyy www.invapalvelu.fi/www/sivu3.php.
Parturien ammattikunta kehittyi aikanaan läheisessä yhteistyössä nykyään lääkintäalaan kuuluvien toimenpiteiden kanssa. Kampaajien historia taas on lähellä kuninkaallisten ja muiden yläluokkaisten hiusten, peruukkien ja kampausten käsittelyä. 
Nykyaikana parturi-kampaamossa tehdään paljon muutakin kuin hiusten leikkausta. Monipuolinen hiusten ja myös partojen käsittely värjäyksineen ja kiharruskäsittelyineen sekä ripsien ja kulmien värjäyksineen on osa kauneudenhoitoa. 
Parturi-kampaamoalan perustutkintokin on muuttumassa nimeltään hius- ja kauneusalan perustutkinto.
 

 

 
 
Copyright © 2011-2016 Yhteystiedot: Movings D Forward, Suomi / Finland, movingsdforward@movingsdforward.com