V8:lla matkailemaan

Tarinoita V8:n kanssa vietetystä elämästä
 

 
Mikään ei ole Suomen kesässä parempaa kuin ottaa alle vanha kunnon jenkkiauto ja lähteä tien päälle turistimatkalle. Ei sillä tarvi minnekään maapallon toiselle puolelle ajaa. Aurinkomatkahan se on jo vaikka pieni ajoreissu johonkin lähelle. Tai sitten tietysti vaikka kesämökille, sehän on suomalaisten pyhä paikka kesälomalla.
Tiedän montakin tapausta, jotka ovat reissanneet autollaan ympäri Eurooppaa. Mikäs sen hienompaa kuin pyyhkiä pitkin Saksan autobaanoja ja jatkaa siitä Etelä-Eurooppaan muiden turistien sekaan nauttimaan auringosta ja välillä cruisailla hotellien ohi ihaillen lentokoneita, jotak tuovat lisää matkailijoita. Samalla voi miettiä kuinka tylsää on varata lento netistä ja istua tylsistyneenä lentokoneessa kun samaan aikaan voisi polkea kaasua vanhan jenkin puikoissa. Vähän kevyempää tarinaa matkailusta löytyy myös www.innoturku.com/page10.php.
Eräs kaveri laittoi koko homman vähän vielä paremmaksi ja teki Japanin matkan autolla. Siitä reissusta on niin paljon tarinaa, että ei ihan yksi päivä riittäisi kaiken kertomiseen.
Matkailussa yksi hyvin oleellinen asia on se, että kaikki tarvikkeet ovat kunnossa ja tarkoitukseensa sopivia, kuten matkalaukut. Tai reput tai lentolaukut, mitä nyt kukakin käyttää. Jos laukku ei ole kunnossa niin onneksi netistä löytyy paljon hyviä paikkoja ostamiseen.
Matkalaukkua hankittaessa on syytä arvioida sen todellista käyttöä. Jatkuvasti pitkiä lentomatkoja tekevä tarvitsee erilaisen matka- tai lentolaukun kuin lyhyitä viikonloppumatkoja harvoin tekevä henkilö. Kannattaa myös miettiä, pärjääkö yhdellä keskikokoisella laukulla vai ottaako isomman laukun ja sen kaveriksi repun. Reppu on kuitenkin kätevä sitten perillä varsinkin jos kävelee paljon. Reput voi tilata kätevästi netistä.
Laukun koon lisäksi matkalaukun hintaan vaikuttaa ratkaisevasti valmistusmateriaali. Edullisimpia ovat pehmeät kangaslaukut, joissa on useimmiten vetoketjukiinnitys. Pehmeästa hyvästä nahasta valmistetut matkalaukut ovat joidenkin suosikkeja melko korkeista hinnoista huolimatta.
Nykyään suosituimpia matka- ja lentolaukkuja ovat kovista materiaaleista valmistetut ja pyörillä varustetut laukut, jotka kestävät rahdin käsittelyn aikana koviakin kolhuja. Näitä matkalaukkuja on tarjolla hyvin montaa eri laatu- ja hintaluokkaa.
Monilla lento- ja myös joillakin rautatie- ja bussiyhtiöillä on käytössään tarkkoja kokorajoituksia matka- tai lentolaukuille. Ylisuuret laukut ovat joko täysin kiellettyjä tai niistä joutuu maksamaan erillisen lisämaksun. Myös lapsille on omia matkalaukkuja, joissakin on pidike sille tärkeimmälle matkaseuralle eli nallelle. Ja tietysti laukun koko ja väri pitää olla lapsen mieleen. Lisää asiaa lapsen kanssa matkailusta löytyy www.flashtoon.org/page10.php. Siinä on kuitenkin monia asioita joita pitää huomioida ihan eri tavalla kuin aikuisen kanssa matkaillessa.
 

 
 
Copyright © 2011-2016 Yhteystiedot: Movings D Forward, Suomi / Finland, movingsdforward@movingsdforward.com