V8 rakennushommissa

Tarinoita V8:n kanssa vietetystä elämästä
 

 
Kyllä vanha jenkkimallin pakettiauto on hyvä apuväline rakennushommissa. Täysikokoiset rakennuslevyt mahtuvat hyvin kyytiin, samoin pitemmät terassilaudat ja kakkosneloset löytävät kivasti paikkansa kun tavaraa kuskataan rautakaupasta työmaalle. Toinen hyvä puoli V8:n omistamisessa on se, että työkalut moniin rakennushommiin löytyy ihan omasta takaa ja samoin on myös taitoa niiden käyttöön.
Että ei se varmaan sattumaa ole, että kaikilla remonttimiehillä on aina pakettiauto jolla liikkuvat. Kyllähän se jonkun mökkitalkkarinkin vähän orpo olisi mennä työmaalle viemään kipsilevyjä sun muita pienellä henkilöautolla. Tai en minä tiedä kuuluuko tuollainen mökkitalkkarin työhön. Ainakin kun katsoin yhden mökkitalkkarin sivuja http://lemkoti.fi/mökkitalkkari-vuokramies niin sain sen käsityksen että kyllä siihen hommaan myös erilaiset remonttipalvelut kuuluvat.
Tietysti voi sitten miettiä miten ystävällinen vanha V8 on kukkarolle ja ympäristölle. Varsinkin serkkupoikani on aika mielenkiintoinen tapaus. Se kun omistaa vanhan Chevy Vanin ja tuo on sen mielestä ihan ok, mutta sitten kotonaan on oikea piru veden säästämisessä. Vessaakaan ei vedä joka kerta, on kuulemma turhaa. Tärkeämpää on säästää vettä. Oli tilannut kotiinsa ihan ammattilaisen tekemään kartoitusta vedensäästöstä, http://www.greonia.fi/vedensaasto.html
Jos tarvii rakentaa vaikka autokatos tai autotalli niin se onnistuu kätevältä mieheltä käden käänteessä.
Juuri osallistuin tutun rakennusprojektiin, kaveri uudisti rintamamiestaloaan. Ensin tehtiin purkutyöt ja asbestikartoitus. Nykyäänhän laki määrää, että asbestikartoitus pitää tehdä vanhempiin taloihin aina kun puretaan vanhoja rakenteita. Purkutöissä käytettiin ihan miesvoimaa ja perinteisiä työkaluja. Kirves ja sorkkarauta ovat oivia apuvälineitä niissä hommissa ja itse asiassa puukostakin on paljon apua monissa pikkuhommissa. Erityisesti käsintehdyt puukot ovat lähellä sydäntäni, niissä on jotain aitoa. Mutta kuten hyvin usein vanhojen talojen purkutöissä, tässäkin tapauksessa löydettiin hometta rakenteista. Ei muuta kuin purkamaan kaikki homehtuneet materiaalit pois ja sen jälkeen tehtiin kunnollinen homesiivous. Purku- ja siivoustyöt ovat tässä vaiheessa erittäin tärkeitä. Varsinkin homesiivous täytyy tehdä hyvin, jotta homeisia materiaaleja ei jää rakenteiden sisään.
Purkutöiden jälkeen muurattiin pesutiloja varten uudet väliseinät, apuna oli ihan ammattimainen muurari. Kaverin alaa on laatoitus Oulu -nimisessä kaupungissa. Mutta hyvin se osaa hommat Oulun ulkopuolellakin. Ja myöhemmin saisi tehdä myös laatoitus -hommat samoille seinille. Sinänsä kätevää kun lähipiirissä on tuttuja ammattilaisia rakennushommiin. Siinä säästää pitkän pennin.
Samoin kaverin suvusta löytyi myös sähkömies, joten sähkötyöt tuli myös tehtyä hyvin budjettihintaan. Kaverin alaa on sähkötyöt Lohja -seudulla ja lisäksi tekee myös valaistussuunnittelua. Sitä tarvitaan lähinnä Helsingin seudulla, mutta jos hanskassa on valaistussuunnittelu Helsinki -seudulla niin hoituu ne hommat muuallakin. Kaverilla on pitkä työkokemus sähköalan töistä, oli pari vuosikymmentä sähkösuunnittelijana Turussa, työnään oli yleisesti sähkösuunnittelu Turku -seudulla. Työnantaja oli iso firma, joka ei muuta tehnytkään kuin pelkästään sähkösuunnittelua. Vapaa-ajallaan kaveri kävi vielä tekemässä sähköasennuksia.
Saunan tekoon palkattiin ihan ammattilainen lähiseudulta. Haluttiin, että saunan lauteet ovat viimeisen päälle tehty ja yksilölliset. Niinpä vaan nettiin hakusanoiksi lauteet Pori ja löytyihän se lauteiden tekijä Porin seudulta.
 

 
 
Copyright © 2011-2016 Yhteystiedot: Movings D Forward, Suomi / Finland, movingsdforward@movingsdforward.com